Venskabsbytræf 1972 – 1984

– Lidt historie.

Tilbage i 1972 var Hørsholm Folkedanserforening inviteret til Lillehammer i dagene omkring Sct.Hans – Foreningen var inviteret af Lillehammer kommune til midsommerarrangement. Her havde man nogle dejlige dage. Bl.a. gav deltagerne opvisning på Maihaugen (LillehammersFrilandsmuseum).

Igen i 1975 var vi inviteret til Lillehammer og igen af Lillehammer Kommune. Desværre havde vi ikke på disse tidspunkter nogen kontakt til lokale folkedansere.

I slutningen af 70′erne fik vi kontakt til Leksands Folkdanslag. Det resulterede i et besøg i Leksand i 1979.

1981 Gennem året har vi haft en brevudveksling med Spillemænd fra Leksand (Leksands Spelmanslag). Det blev aftalt at de i dagene 20.-22. november besøger os. De kom ca. 30 spillemænd. Foruden en stor koncert ved vores efterårslegestue blev der fredag også arrangeret en koncert i Amagercentret samt om aftenen på daværende folkemusik spillestedet ”Vognhjulet” på Nørrebro. Vi havde forskellige forespørgsler ude. Bl.a. til DR. Her kom en tilbagemelding om at de meget gerne ville lave en reportage. Der blev lavet en radioudsendelse fra det spillemandskursus som lørdag formiddag var arrangeret under besøget.

1982 I september afholdte Hørsholm Kommune Venskabsbykonference. I den forbindelse havde vi besøg af alle danserne fra Leksand. Vi sørgede for afhentning af de norske og svenske konferencedeltager samt danserne fra Leksands Folkdanslag og havde arrangeret en bustur rundt i København for alle, samt efterfølgende tur i Tivoli for danserne

1983 var også året hvor vi fik kontakt til vores finske venskabsby, Oulainen. Det var i dagene 2.- 3.juni. De var på vej mod et dansetræf i Tyskland, men ville gøre et holdt i Danmark for overnatning. De havde først kontaktede Hørsholm Kommune som videreformidlede kontakten til vores formand. Vi havde en fortræffelig aften og endnu en venskabsbykontakt. Nu manglede vi kun at finde frem til folkedansere i Lillehammer. Omkring midsommer var vi igen på besøg i Leksand i dagene 2. – 10. juli.

1984 I weekenden 31.8. – 2.9. deltog to medlemmer af vores bestyrelse i venskabsby-konferencen i Lillehammer. Her fik vi kontakt til Lillehammer Spel- og danserlag. Så var ”ringen sluttet” m.h.t. de nordiske venskabsbyer. Her blev det aftalt at vi skulle besøge Lillehammer året efter – i1985.

Dans dig glad