Venskabsbytræf 2013 – 2017(Friendship meeting)

2013  Kr. Himmelfartsferien 9. – 12. maj, Hørsholm.
85 deltagerer fra vore nordiske venskabsbyer ankom Kr. Himmelfartsdag (torsdag) mellem 17.30 og 18.30. Herefter blev arrangementet afviklet efter programmet.
Program – alle dage: Program 2013 Website2
Program – in english: Officielt Program 2013 eng PDF

Se billeder fra venskabsbytræffet under “galleri”

*******

2015  14. – 17. maj gik turen til Leksand. Vi var 28 voksne og 2 børn. Vi kørte i bus fra
Hørsholm til Leksand, ca. 690 km 8t 31m, + pauser. Vi var fremme torsdag aften ca. kl.18.00. Efter ankomsten hvor der blev serveret mad og efterfølgende danset lidt, blev vi indkvarteret i hytter i Siljansnäs Stygby.
Fredag formiddag besøgte vi Siljansnäs Naturum hvor nogle var oppe i et tårn for at nyde udsigten. Derefter kørte vi til Siljansnäs Flygfelt, en flyveplads for sportsflyvere.
Herefter var der opvisninger på Servicehuset(ældrehjem) og i Leksands Centrum.
Lørdag var det udflugts dag med frokost i naturen. Vi startede ud med at ro i Kirkebåde.
20 personer i hver, lidt af en opgave at få alle til at ro ens. Derefter kørte vi en kortere tur for senere at få en pragtfuld sejltur med turbåden “Engelbrecht”, efter vi havde spist frokosten. Sejlturen sluttede ved havnen i Leksand. Om aftenen var der Nordisk danseaften hvor hvert land havde en lille opvisning med efterfølgende legestue.
Søndag – hjemtur, var hjemme igen i Hørsholm omkring kl. 19.00 søndag aften.

2017 – 24. – 28. maj var det så i Oulainen.
Vi Var desværre kun 12 deltager fra Hørsholm, så det blev i privatbiler i tog afsted til Finland. Vi startede onsdag d. 24 kl. 10.00 fra Hørsholm. Tog båden fra Stocholm til Åbo. En dejlig sejltur med middag og hyggeligt samvær før sengetid. Næste morgen ankom vi til Åbo, hvorefter vi kørte videre mod Oulainen. Her ankom vi omkring kl. 17.00 til Soihtula forsamlingshus.  Senere blev vi (de fleste) indkvarteret i Törmanhovi og resten ude hos familier.
Fredag startede med opvisning på skolen Merijärvi. Derefter gik turen til en keramik-værksted og butik. Efterfølgende kørte vi til stranden hvor der var nogle som gik en frisk tur af en ny anlagt sti til hav og natur center. Her blev der grillet pølser. Derefter gik turen tilbage til Oulainen med danseaften i Soihtula.
Lørdag kl. 11. – 12. var der opvisning på Torvet i Oulainen. Sidst på eftermiddagen var der Gudstjenste i Oulainen kirke hvor vi alle havde 5min med sang/-musik.
Dagen sluttede med en festaften i Soihtula, middag og dans, hvert land ca. ½time.
Søndag var det hjemrejsedag. Vi startede omkring kl.9.00 fra Oulainen til Åbo. Tilbage til Sverige med båden og hjemme i Hørsholm mandag sidst på eftermiddagen.

Dans dig glad